Ballagás

2023.05.05. 19:59

Három év után újra hagyományos zászlóátadást tartottak az oroszlányi Hamvasban +fotók

Két osztály, összesen 65 diák búcsúzott péntek délután az alma matertől, a Hamvas Béla Gimnáziumtól, és kapta meg útravalóul a tarisznyát, Oroszlányban.

Kemma.hu

Eljött a búcsú ideje a Hamvasban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az oktatási intézmény ballagási ünnepségen külön köszöntötték Lazók Zoltán polgármestert, Torma Lajos állandó támogatót, valamint a testületi tagokat és a helyi civil szervezetek képviselőit.

Elsőként Lazók Zoltán köszöntötte a 2022/23-as tanév ballagóit: eljött a búcsú ideje. Eljött a visszatekintés és számadás ideje a múltról, ami egyben előre tekintés a jövő céljai felé - fogalmazott a városvezető. Lazók Zoltán stílszerűen Hamvas Béla szavaival búcsúzott: az egész világ a tiéd!

Dr. Radványiné Varga Andrea intézményvezető szerint nem volt átlagos az elmúlt négy év. A dirigens elsősorban a covid miatt bevezetett online oktatásra célzott, és azokra a nehézségekre, amikkel szembesülnie kellett tanárnak és diáknak a világjárvány során.

Ezután egymástól búcsúztak a növendékek. Perei Dóra Reményik Sándortól szavalt, magyar Flóra pedig Madách Imrétől. A tizenegyedikesek után a végzősök képviselői mondtak szívhez szóló jókívánságokat, majd három év után újra megtarthatták az iskolában a hagyományos zászlóátadást.

Címkék#ballagás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában