Szentmise

2023.05.31. 06:25

Erdő Péter bíboros vezette a fiatalok bérmálását Esztergomban

Hetvenként fiatal részesült a bérmálás szentségében pünkösdvasárnap a bazilikában, ahol Erdő Péter bíboros celebrált szentmisét.

Walczer P.

Fiatalokat bérmált Erdő Péter pünkösdvasárnap

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Pünkösd ünnepén arra emlékeznek a keresztények, hogy a Szentlélek ezen a napon áradt ki az apostolokra. Az esztergom-budapesti érsek szentbeszédében kiemelte: Jézus azoknak adott hatalmat a bűnök megbocsátására, akikkel közölte a Szentlelkét, és akiknek már megadta bűneikre a bocsánatot.

A főpásztor az elhangzott evangéliumi részlet kapcsán azt mondta: ha Péter sírva tartott bűnbánatot, amikor Jézus elárulásának éjszakáján megszólalt a kakas, akkor nekünk is, bűnös embereknek meg kell bánnunk bűneinket, hogy elnyerhessük Isten bocsánatát és a békét. A bánatba pedig az erős fogadás is beletartozik, hogy többé nem vétkezünk. Isten irgalmassága tehát nem azt jelenti, hogy akár bánjuk bűneinket, akár nem, ő egyformán megbocsát nekünk. Ha így tenne, semmibe venné az emberi szabadságot. De ő várja, kéri bánatunkat, javulásunkat, és így adja meg szeretetből a bocsánatot.

Erdő Péter a bérmálkozók felé fordulva azt mondta: a Szentlélek az, aki vezet minket egyéni életünk minden nehézségén át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában