Elismerés

2023.05.26. 07:45

Bogárkövet óvoda címet adtak át az esztergomi Zöld Óvodának

A szervezet elismerte az az esztergomi Zöld Óvoda intézményben zajló eredményes nevelő-oktató munkát.

Kemma.hu

Sasvári Zoltán adta át a Bogárkövet óvoda címet tartalmazó táblát Balig Zsuzsannának

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Csütörtökön a Bogárkövet Óvoda címet vehetett át az esztergomi Zöld Óvoda a Csodabogarak Alapítványtól, mellyel a szervezet elismerte az intézményben zajló eredményes nevelő-oktató munkát, különösképpen azt, hogy a gyermekeket a növény- és állatvilágon keresztül a környezet megóvására nevelik.

Balig Zsuzsanna intézményvezető felidézte, immár huszonhat éve arra törekednek, hogy zöldszemléletű programokkal hozzák közelebb a gyermekeket az épített és természetes környezethez. Bogárhotelek, sőt bogáritató és futrinkaszálló is található az óvodában, így a kicsik jobban megismerhetik az egyes apróbb méretű élőlényeket. 

A Baglyocska csoport műsorral készült az ünnepségre
Fotó: W. P. / Forrás: 24 Óra

A köszöntők után a Baglyocska csoport műsorát tekinthették meg az érdeklődők, a gyermekek a bogárkövet óvodások számára írt indulót is elénekelték. Sasvári Zoltán ökopedagógus, az alapítvány elnöke és nagykövete elmondta, hogy a rovarok az élővilág pillérei, ezért is tartja fontosnak, hogy az óvoda nevelési programjában fontos szerep jut ezeknek az élőlényeknek. Beszédét követően átadta a Bogárkövet óvoda cím adományozásáról szóló táblát Balig Zsuzsannának. 

A rendezvényre Mohácsi Klaudia, Magyarország mézkirálynője is ellátogatott, aki a méhek fontosságára hívta fel a figyelmet, majd az Országos Magyar Méhészeti Egyesület jóvoltából mézontófű facélia vetőmagot kaphattak az érdeklődők és mézet is lehetett kóstolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában