Tervek

2023.05.29. 12:10

A tófarok része is megújulhat Tatán

Az Által-ér Szövetség a tatai Piarista Rendházban rendezte idén éves közgyűlését.

Goletz-Deák Viktória

A szövetség az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is 47 tagszervezetből áll. Az 1994-ben megalakult, az Által-ér mentén működő önkormányzatokat és cégeket tömörítő szervezet annak érdekében jött létre, hogy segítse az Által-ér vízgyűjtőjének és az Öreg-tónak a megtisztítását, megújítását. Az eseményről a Tata.hu számolt be. 

Dr. Musicz László szakmai igazgató a közgyűlés helyszínén elmondta, hogy minden évben számot adnak ilyenkor az előző év legfontosabb történéseiről, feladatairól, hiszen a lehetőségeihez mérten folyamatosan igyekeznek előre lépni. 

– Az elmúlt évben két projektet alapoztunk meg, a tófarok rekonstrukció második ütemét, valamint a Réti halastavak rekonstrukcióját. Tovább vittük a Gerecse Natúrpark ügyét is, és nagy terveink vannak a 10 éve alapított natúrpark jövőjével kapcsolatban, ugyanis a park 29 települése mellé szeretnénk további négy új tagot felvenni, ennek pedig már zajlik az előkészítése – árulta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában