Kinevezés

2023.04.27. 17:30

Új igazgató a vármegyei katasztrófavédelem élén

Vezetőváltás történt a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az eddigi vezető búcsúztatása és az új katasztrófavédelmi igazgató ünnepélyes beiktatása a vármegyeháza dísztermében zajlott.

Munkatársunktól

Sári Ákos tűzoltó ezredes lett a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója

Fotó: F.P.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adta át a miniszteri határozatot, amely szerint május elsejétől Sári Ákos tűzoltó ezredest nevezték ki a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére. 

Az ezredes korábban győri katasztrófavédelmi kirendeltségvezetőként, majd a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyetteseként teljesített szolgálatot. 

A kinevezések átadását követő beszédében dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy megköszönte a leköszönő igazgató ötéves, eredményes munkáját, a frissen kinevezett vezető kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy harminc éves tűzoltói pályafutása, felkészültsége, szakmai és gyakorlati tapasztalata biztosíték arra, hogy első számú vezetőként is megállja a helyét. 

Sári Ákos elsődleges céljának a szakmai munka és az igazgatóság társadalmi kapcsolatainak folyamatos fejlesztését tartja. Irányítása mellett az állomány mindent meg fog tenni a vármegyében élők biztonsága érdekében – hangsúlyozta az ünnepségen. 

A posztjáról leköszönő igazgató, Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes beszédében összegezte a vezetőként eltöltött öt év munkájának tapasztalatait. Erről elmondta:

– Ha egy szóval kellene jellemezni, azt mondanám, hogy intenzív volt. Kiemelkedő tudással rendelkező kollégákkal és partnerekkel hozott össze a sors, akiknek hálával tartozom.

Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes május elsejei hatállyal a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójaként folytatja munkáját. A beszédeket a csapatzászló ünnepélyes átadása követte, ezzel a jelképes mozzanattal vette át elődjétől az irányítást az új vármegyei igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában