Fejlődés

2023.04.13. 11:38

Százéves fogdából született modern ügyészség Komáromban +fotók

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész adta át a vármegye harmadik legnagyobb járási ügyészségének felújított, a XXI. század igényeit kielégítő, modern irodaépületét Komáromban.

Kemma.hu

Dr. Polt Péter (balra) adta át a fogdából lett modern ügyészségi épület kulcsát dr. Krisch Richárd vezető ügyésznek

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Mint megtudtuk, a Komáromi Járási Ügyészség illetékessége 26 településre terjed ki, öt ügyész, egy alügyész, négy irodai és egy fizikai alkalmazott teljesít itt szolgálatot. Több mint hatvanezren élnek a területen, amelynek ügyei hozzájuk tartoznak, azonban hosszú éveken át a helyi járásbíróság épületében folyt a munka. 

A most átadott épület százéves múltra tekint vissza, eredetileg fogda volt, utcai homlokzata helyi egyedi védelem alatt áll. 2017-ben került az ügyészség tulajdonába, a 284 millió forintis felújítása 2021-ben kezdődött. A beruházással a XXI. század igényeinek és elvárásainak megfelelő munkahely jött létre, az épület új kondenzációs gázkazánt, hűtő-fűtő, és biztonságtechnikai rendszert kapott.

Dr. Polt Péter ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy folyamatosak az infrastrukturális fejlesztések az ügyészi szervezetben az elmúlt két évtizedben, és kiemelt hangsúlyt helyeznek a mai igényeknek és elvárásoknak megfelelő munkahelyek létrehozására. Fontos eleme mindezeknek az energiatakarékos, biztonságos és hatékony működés, amelyek révén az elvégzett munka is megfelel a XXI. századi követelményeknek.

További részletek hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában