Lassabban!

2023.04.21. 16:58

Minden szabályt megszegett a BMW-s - megvannak a 24 órás speedmaraton első „áldozatai”

Április 22., szombat reggel hat óráig tart az a rendőrségi akció, aminek keretében vármegyénk 34 helyszínén szűrték ki a gyorshajtókat.

Wágner Zsanett

Tatabánya több pontján, például a Bánhidai Erőműnél is ellenőriztek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Tatabányán öt helyszínen mértek, mind közül a Bánhidai Erőműnél, a környei vasúti átjáró előtt érdeklődtünk április 21-én, pénteken az akció sikeréről. Igaz, ottjártunkkor még csak 5 órája akcióztak az egyenruhások, de máris több mint húsz esetet regisztráltak.

A 24 órán át tartó Speedmarathonról a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a helyszínen beszélt a Kemma.hu-nak. Györke Kálmán őrnagy elmondta, az akció elsődleges célja a sebességmérés, de további jogsértéseket is szankcionálnak.

– Országos tendencia, hogy minden negyedik személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet a gyorshajtás okoz, ami alól Tatabánya sem kivétel. Ezt szeretnénk visszaszorítani, erről szól az egész hét, a Roadpol, amelynek keretében egy napon át kiemelt figyelmet kap a sebességmérés, a Speedmarathon – nyilatkozta az őrnagy, aki hozzátette azt is, hogy péntek délelőtt 11 óráig összesen 22 ellenőrzés történt.

Statisztika
A rendőrök az akció helyszínét illetően kikérték a lakosok véleményét. Így esett a választás egyebek mellett az Erőmű környékére, ahol sok esetben tapasztalni, hogy a megengedett sebességet átlépve közlekednek az autósok. A statisztika annak ellenére is magas, hogy az akció évről-évre kiemelt szerepet a médiában. És annak ellenére is, hogy az ellenőrzés híre futótűzként terjed autós körökben.

Ottjártunkkor egy BMW-s sofőr „futott bele” a sebességmérőbe. A mérőműszer feltünteti az adott jármű sebességét, de az összes rögzített járművet is.

Az illető gyorsan hajtott, ezért a rendőrök leállították és igazoltatták a sofőrt. A rendszám alapján azonnal kiderült, hogy forgalomból kivont jármű közlekedett az utakon, ráadásul az alkoholszonda is pozitív értékeket mutatott. Ebben az esetben pénzbírságot szabnak ki a sofőrre, ráadásul leszerelték az autóról a hatósági jelzést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában