Magyar költészet napja

2023.04.14. 18:53

Meséket mondtak, verseket szavaltak az esztergomi iskolások

A magyar költészet napja alkalmából idén is megrendezte a József Attila általános iskola a nagy hagyományokkal bíró városi szavalóversenyt, melyen négy kategóriában versenyeztek a diákok.

W. P.

Az alsó tagozatosok Kormos István és Romhányi József verses meséivel, míg a felsős diákok Petőfi Sándor költészetéből válogatva nevezhettek

Forrás: József Attila Általános Iskola Esztergom/Facebook

A József Attila nevét viselő esztergomi iskola közösségi oldalán számolt be arról, hogy az alsó tagozatos diákok Kormos István és Romhányi József verses meséivel, esetleg a művek egy-egy részletével, míg a felsősök Petőfi Sándor költészetéből válogatva nevezhettek a megmérettetésre. A zsűrit Dr. Pifkó Péterné, Mogyorósiné Zachar Ildikó, Schönwalder Miklósné és Szentgáli Ferencné alkotta.

Az I. kategóriában, azaz az 1-2. évfolyamosok között Földi Emese (Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) lett az első, Horváth-Szeder Hanna (Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) a második, Czeglédi Emili (Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola) pedig a harmadik. Különdíjban részesült László Sára Luca (Esztergomi József Attila Általános Iskola).

A 3-4. évfolyamosok korcsoportját Rausz Fruzsina (Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) nyerte meg a másodikként végzett Molnár Molli (Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) és a harmadik Kántor Ákos (Esztergomi József Attila Általános Iskola) előtt. A zsűri Halmai-Váné Zentét (Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola) különdíjjal jutalmazta.

Az 5-6. évfolyamosok kategóriájában Rohár András (Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) lett az első díjas, Papp Hanna Dóra (Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola) második, Lakatos Dóra (Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) pedig harmadik lett.

A IV. kategóriát, vagyis a 7-8. évfolyamosok korcsoportjában Kántor László (Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium) végzett az első helyen. Molnár Lili (Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola) második, Bánhidy Albert Kolos (Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) harmadik lett. Különdíjban részesült Tóth Blanka Fruzsina (Esztergomi József Attila Általános Iskola).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában