Megmérettetés

2023.04.03. 21:41

Huszonhét minősítést osztott ki a zsűri a 30. Felsőgallai Borversenyen

A borászokból álló zsűri 9 arany, 7 ezüst és 11 bronz minősítést adott át.

Sz. N.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Fajtafehér, vegyesfehér, fajtavörös, vegyesvörös és rosé kategóriákban lehetett nevezni az április 1-jei borversenyre. Huszonhat borász összesen negyvenöt nedűje került a zsűri elé.

– A harmincadik alkalommal rendezzük meg a borversenyt, javarészt a Felsőgallai Baráti Egyesület szervezi, és ez az ő hagyományos ünnepük évről évre, amikor a helyi és a vidéki borosgazdák elhozzák úgymond a legjavát. Ez az alkalom még azért is kiváló, mert a megmérettetésen indulók még tanulhatnak. A borgazda értékeli a borokat, tanácsokat ad, hogy még jobb nedűt tudjanak előállítani –  emelte ki Herendi Judit intézményvezető.

Általánosságban elmondható, hogy az időjárás miatt nem volt a legjobb évjárat a tavalyi, ezért a szokásosnál kevesebb aranyat tudtak kiosztani az ítészek.

A művelődési ház munkatársai már a húsvétra hangolódnak, április 8-án 16 órától a Szomódi Strucckert állatsimogatója mellett kreatív foglalkozásokkal és zenés mesejátékkal készülnek. Majd a hagyományos nemzetiségi ünnepségeikre is várják az érdeklődőket, április 30-án a májfaállításra, május 27-én pedig a májfadöntésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában