Majális

2023.04.30. 20:09

Felállították a májusfát Felsőgallán

A májusfát a természet újjászületésének szimbólumaként állítják. Felsőgallán is hosszú időre nyúlik vissza ennek hagyománya.

Sz. N.

– Ez az ünnepség nem csak arra ad jó alkalmat, hogy a lakosság összejöjjön, beszélgessen, hanem arra is, hogy a nemzetiségi csoportok ismét bemutatkozzanak, és a régóta próbált műsorukat a nagyközönségnek megmutathassák – emelte ki Herendi Judit, a Széchenyi István Művelődési Ház vezetője.

Az óvodások által színes szalagokkal díszített több méter magas fát az intézmény elé emelték. 

Ez életem legszebb napja

– kiabálta az egyik kisgyermek.

– Amikor átvettem a művelődési ház vezetését, akkor gondoltam egy nagyot, hiszen mégiscsak az utánunk levő generációt kell inspirálni arra, hogy megszeressék a májfaállítást is, évek óta segítenek a díszítésben. Nagyon jó látni, hogy mennyire élvezik – mondta Herendi Judit.

Az ünnepség itt még nem ért véget, a nemzetiségi műsorok mellett sramli bállal zárult a nap. A feldíszített fát pünkösd idején mulatság közepette szokás kidönteni.

– A májfa döntése május 27-én lesz, a nemzetiségi óvoda mellett az iskola is részt vesz majd. Természetesen ugyanúgy egy kis vacsorával, sramlizenével és műsorokkal várunk mindenkit – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában