Sajtótájékoztató

2023.04.03. 13:40

Bencsik János: hazánk érdeke, hogy helyreálljon a béke

Bencsik János országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót április 3-án, hétfő reggel Tatabányán.

Kemma.hu

Bencsik János tartott sajtótájékoztatót Tatabányán

Forrás: 24 Óra

Fotó: FP

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, elfogadta az Országgyűlés pénteken a békepárti határozati javaslatot, amelyet az orosz–ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Bencsik János országgyűlési képviselő a Fidesz tatabányai választókerületi irodájában.

– A pénteki napon együttes ülést tartottunk az Országházban, ahol az ENSZ közgyűlésének jelenlegi elnökét hallgattuk meg, aki beszámolt arról, hogy a globális világ átrendezése van folyamatban, amely a befolyási övezetek átalakításával jár együtt. Huszonhét fegyveres konfliktus van a világban, ebből a legnagyobb az orosz–ukrán konfliktus, amely több mint másfél milliárd embert érint összességében, ez egyben kísérleti terepévé is vált a modern fegyvergyártási technológiák kipróbálásnak. S ezzel együtt a hagyományos gazdasági együttműködések is szétesőben vannak a háború következtében. Mindezt tetézi még egy pénzügyi válság. Az ENSZ 194 tagországa közül egyharmadnyi, mintegy 70 fizetésképtelen helyzetben van. Olyan országok, mint Egyiptom, Argentína vagy éppen Pakisztán. Semmi más lehetősége nincs a hitelt nyújtó pénzintézeteknek, mint ezt a hatalmas globális adósságot leírni, azaz elinflálni a nemzeti valutákat – mondta a sajtótájékoztatón Bencsik János. 

– Ha azt szeretnénk, hogy ez a folyamat lassuljon, akkor minél kevesebb háborús gócpontot kell számba vennünk globálisan, leginkább a hozzánk legközelebb lévőt kellene minél hamarabb befejezni tűzszünettel, és utána a béketárgyalások megkezdésével. Ugyancsak a pénteki napon erre erősítettünk rá az országgyűlésben is, hogy egy békepárti határozat elfogadásával próbáljuk meg elősegíteni ezt a folyamatot, mert Magyarországnak így ebben a geopolitikai viszonyrendszerben, a nyugat és kelet között, egyértelműen az az érdeke, hogy helyreálljon a béke. Az energiaforrásokhoz szabadon hozzá tudjunk férni, azok ne rontsák az ország gazdasági működőképességét, a háború ne fokozza tovább azt az inflációs hatást, ami egyébként a világ országainak nagy részét érintő eladósodásból fakad. Éppen ezért mi továbbra is a béke pártján állunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában