Pályázat

2023.04.05. 11:58

A Tatabányai Foglalkoztatási Paktum ezúttal csaknem 600 emberen segített

A Tatabányai Foglalkoztatási Paktum második projekt keretében csaknem négyszázan kapcsolódtak be a munkaerőpiaci programban. Ezen kívül 111 munkavállaló támogatott elhelyezése, valamint 101 résztvevő vállalkozóvá válása valósult meg – adta hírül Tatabánya Megyei Jogú Önkormányzata.

Kemma.hu

Forrás: ShutterStock

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Gazdaságfejlesztő Szervezet Nonprofit Kft. és a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal által alkotott konzorcium valósította meg a Széchenyi 2020 program keretében, 548, 79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. 

A projekt célkitűzése a tatabányai lakóhellyel rendelkező, hátrányos helyzetű és inaktív személyek munkaerő–piacon való elhelyezkedésének támogatása volt, ezzel együtt a munkaerőhiány csökkentése foglalkoztatási és képzési programok megvalósításával Tatabányán és az Ipari Park területén. A projekt keretében a már Paktum I. projekt alkalmával felállított szervezet elősegítette a munkaerőpiaci szereplők közötti párbeszéd kialakítását, jó gyakorlatok bemutatását, tartós kapcsolatok megteremtését, illetve a munkaerő–kereslet és –kínálat még közvetlenebb összekapcsolását. 

A projekt megvalósítása során a konzorcium munkaerő–piaci tanácsadással és mentori szolgáltatásokkal segítette elő az álláskeresők képzését, elhelyezkedését és tartós foglalkoztatottságát. A projekt képzési támogatást, bér– és bérköltség támogatást nyújtott, míg egyes esetekben a vállalkozóvá válást segítette elő.

A projektbe 397 személyt vont be a konzorcium, 53 ügyfél szerzett piacképes képesítést, emellett 111 munkavállaló támogatott elhelyezése és 101 fő vállalkozóvá válása valósulhatott meg.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában