Fejlesztés

2023.03.01. 17:05

Újabb bölcsődefejlesztés Komárom-Esztergomban: bővítik a piliscsévi intézményt

Tizennégy férőhelyes bölcsődei csoportszobával, illetve a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel bővítik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP Plusz) keretében a Piliscsévi Aranykapu Óvoda-Bölcsőde épületét. A beruházás a közelmúltban elkezdődött, a kivitelezéssel kapcsolatban szerdán tartottak sajtótájékoztatót az intézményben.

W. P.

Már elkezdődtek a bölcsőde bővítési munkálatai Piliscséven

A projekt nyitórendezvényén Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester köszöntötte a jelenlévőket, köztük Erős Gábor országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a vármegyei közgyűlés elnökét – aki egyben a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft.-t is képviselte –, Hanzelik Gábor okleveles építészmérnököt, tervezőt, valamint Pergel Lajost, a kivitelezést végző Pelaproject Kft. ügyvezetőjét. Említette, hogy az önkormányzat és a megyei területfejlesztési Kft.-vel közös konzorciuma 140 millió forint támogatást nyert el az említett fejlesztésre.

Erős Gábor köszöntőjében kiemelte, hogy nincs annál nagyobb öröm, ha jövőbe mutató, gyermekeket is érintő projektek valósulhatnak meg. Említette, hogy az ilyen jellegű beruházásoknak kifejezetten van létjogosultsága vármegyénkben, – ahol a munkanélküliségi ráta 1,6 százalék – és úgy véli, a bővítés révén még több szülőnek nyílik lehetősége arra, hogy mihamarabb visszatérjen a munka világába.

Popovics György szerint az országszerte zajló bölcsődefejlesztések a kormány családpolitikájának kifejezetten figyelemre méltó eredményei. Felsorolta, hogy a TOP keretében milyen projektet zajlottak le a településen, majd arról beszélt, hogy az új ciklusban a bölcsődei férőhelyek bővítése mellett a pincesornál egy turisztikai fejlesztés fog megvalósulni. Fontosnak tartja, hogy a községek élettel teljenek meg, ehhez viszont élhetővé kell tenni a falvakat. Az említett fejlesztési programnak kifejezetten az a célja, hogy megfelelővé váljon a községek infrastruktúrája.

A beszédek után Hanzelik Gábor mutatta be a terveket, majd úgy fogalmazott, hogy a beruházás után építéstechnológiája és funkcionalitás szempontjából a korszerű piliscsévi intézmény városi környezetben is megállná a helyét.

 Számos bölcsőde létesült vármegyénkben
Popovics György a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a TOP Pluszban a vármegyei keretösszeg 53,6 milliárd forint. Eddig a pályázók 126 darab projektet nyújtottak be mintegy 30 milliárd forint értékben, és közülük már 89 darabot támogattak is mintegy 21,4 milliárd forint értékben. A vármegyei közgyűlés elnöke azt is ismertette, hogy az óvodai-bölcsődei fejlesztési keret 3 milliárd 620 millió forint, ebből 504 millió forint jut bölcsődei beruházásokra. Felidézte, hogy vármegyénk részére az előző uniós ciklus végén több mint 4 milliárd forintos pluszkeretet biztosítottak, mely révén számos mini, illetve hétnél több férőhelyes bölcsőde létesülhetett. Bízik benne, hogy a piliscsévi projekt is zökkenőmentesen megvalósul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában