Nagy taps volt a jutalom

2023.03.14. 18:32

Tavaszváró koncertet adtak a tanárok Esztergomban

Nagy sikerrel zárult az Esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola művésztanárainak tavaszváró koncertje, akiket az intézmény Reményi Károly Hangversenytermében nagy tapssal jutalmazta a népes közönség.

W. P.

Nagy tapssal jutalmazták a tanárokat

Forrás: Facebook/Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola

Udvardyné Pásztor Ágnes igazgató köszöntője után Szegedi-Szigetvári Mária, az iskola egyik tanára konferálta fel a műsort. Elsőként Vivaldi a-moll kettősverseny I. tétele hangzott el a hegedűn játszó Kovács Ágnes és Németh Judit, illetve zongorán közreműködő Rózsár Brigitta jóvoltából. Nem hiányozhatott a műsorból Joseph Haydn egyik vidámabb, könnyedebb hangvételű darabja sem: a G-dúr szonáta I. tételét Rózsár Brigitta zongora-előadásában hallhattuk. 

Szintén nagy tapsot kapott Felix Mendelssohn d-moll trió négy tételből álló kamaraművének I. tétele, melyben Németh Judit (hegedű), Süliné Faragó Izabella (gordonka) és Tóth Sándor (zongora) működött közre. Ezután következett Gordon Lewin Nostalgia d’ Espagna című szerzeménye, melyet Sutyinszki Beáta (fuvola) és Illés Ferenc (klarinét) szólaltatott meg. Vigh Kristóf zongoratanár zenésítette meg azt a három Obersovszky-költeményt, melyeket Molnár Anna Klárával, a zeneiskola korábbi növendékével, a debreceni Csokonai Színház tagjával közösen adtak elő. A gyönyörű hangú énekes lenyűgözte a közönséget. 

A folytatásban Szikora Balázs (ütő) és Tóth Sándor Bartók Béla egyik művével, míg Máté Miklós (citera/ének) somogyi népzenével szerepelt, majd Doppler Ferenc Rigai szuvenír című szerzeménye következett Sutyinszki Beáta, Süliné Faragó Izabella, Tóth Sándor és Szikora Balázs előadásában. Végül Robotka Bertalan ifjú zongoraművész – a zeneiskola volt növendéke – játszotta el Franz Schubert C-dúr D840 szonátájának I. és IV. tételét. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában