Gyűjtőknek

2023.03.01. 17:45

Tatai bélyegeket is kibocsát a Magyar Posta

Nyolc év után újra Tata ad otthont az országos bélyegkiállításnak június 30. – július 2. között. A rendezvény alkalmából tatai bélyegek is készülnek.

G. D. V.

Michl József és Polgár László írta alá a megállapodást

Fotó: G.D.V.

Aláírta a megállapodási szerződést Polgár László a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének (MABÉOSZ) elnöke és Michl József, Tata polgármestere, arról, hogy ismét a festői környezetű Tata ad majd otthont az idei országos bélyegkiállításnak. 

Rigó Balázs, Tata alpolgármestere az eseményről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 8 évvel ezelőtt, 2015-ben is Tata adott otthont a rangos rendezvénynek, amire külföldről is érkeztek érdeklődők. A kiállítást már akkor is a Víz Zene Virág Fesztivállal egy időben szervezték, csak kisebb helyszínen, az Eötvös Gimnázium csarnokában. Idén a Güntner Arénában várják majd a bélyegek szerelmeseit, amit a város térítésmentesen bocsát a szervezők részére, illetve Tata további 1 millió forinttal járul hozzá a kiállítás lebonyolításához. Az alpolgármester kitért arra is, hogy a fesztivál szervezőivel is egyeztetnek majd közösen, hogy a két rendezvény hogyan tudja erősíteni egymást, hogyan tud minél több látogatót és vendéget hozni Tatára. 

Bencefiné Vaszkó Éva, a MABÉOSZ alelnöke pedig elárulta, hogy a rangos esemény tiszteletére három különböző, Tatát ábrázoló bélyeg is fog készülni. a A rendezvény első napján tartják meg a bélyegnapot, aminek alkalmából Tatát ábrázoló két címletes bélyeget készítenek borítékkal és a hozzájuk tartozó bélyegblokkal együtt, amit a Magyar Posta fog kibocsátani. Ezek tervezése jelenleg is zajlik. 

A harmadik, úgynevezett személyes bélyeget pedig az Emlékív és Levélzáró-bélyeget Gyűjtő Szakosztály (ELGYÜSZ) fogja kiadni, amin a Tatai Sokadalom egyik gyönyörű felvétele fog szerepelni. 

Az alelnök hozzátette, hogy szombaton, a kiállítás második napján tartják az ifjúsági napot, ahova a 3-4 évesektől kezdve mindenkit szeretettel várnak. Különböző programokkal, műsorral és játékokkal készülnek kifejezetten a fiatalabb korosztálynak. 

- Idén is azon dolgozunk, hogy Tatán mindenki jól érezze magát, legyen az kiállító, kitüntetett, meghívott vendég vagy csak nézelődő. A kiállításhoz idén is több szakosztály is csatlakozott ezzel szélesebbé és színesebbé válnak a programok - mondta az alelnök.

 

Címkék#bélyeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában