Négy arany, egy bronz

2023.03.11. 13:17

Szolnokon állt először zsűri elé a sikert sikerre halmozó rédei mazsorettcsoport

Szalai Nikolett

Herman Gyöngyi nagyon büszke tanítványaira

Forrás: facebook/Rédei LION Majorette Csoport

– Csapatunk idén versenyzett második alkalommal a szolnoki megmérettetésen. A világjárvány után, a tavalyi évben is itt álltunk először zsűri elé. A rendezvény színvonalas, pörgős, mindenki nagyon élvezte, biztos, hogy legközelebb is részt veszünk rajta. Minden versenyszámunk dobogós helyen végzett, amire nagyon büszkék vagyunk – kezdte Herman Gyöngyi, a csapat edzője.

A rédei együttes két korosztályban és két tudásszinten indult. A kadett csapat, a héttől a tizenhárom évesekig a basic, míg a juniorok, a tizennégy és tizennyolc év közöttiek már a verseny kategóriában álltak színpadra. A kadett pom csapat, a pom miniformáció, pom duo és a junior pom csapat a dobogó legfelső fokára állhatott. A junior bot csapat pedig a harmadik helyen végzett. 

A mazsorettesek pár nap regenerálódás után újra botot és pompont ragadnak, ugyanis a jövő hónapban újabb fontos találkozó vár rájuk.

– A szolnoki versenyt követően egy hét pihenőt tartottunk, de a héten már folytatjuk a felkészülést. Következő megmérettetésünk a kazincbarcikai Országos bajnokság lesz április 22-23-án. A Magyar Majorette Szervezetek Szövetsége rendezi, amely egyben kvalifikációs verseny is a szlovéniai Európa-bajnokságra – emelte ki Herman Gyöngyi, a 25 éves Rédei LION Majorette Csoport edzője.

– A negyedszázad alatt rengeteg lánynak sikerült a tartalmas időtöltésen kívül érmeket, külföldi utazásokat, élményeket és életre szóló barátságokat szereznie. A csoport a helyi általános iskola keretein belül működik, nincs válogató, bárki csatlakozhat hozzánk. A nagyrészt rédei táncosok mellett bakonybánki, bakonyszombathelyi, valamint csetényi lányok alkotják együtteseinket. A csapat működését a Rédei Móra Ferenc Általános Iskola és a szülők mellett Réde és Bakonybánk önkormányzata is támogatja – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában