Érted tettem Duna

2023.03.23. 07:00

Sérült hódot mentettek szemétszedés közben a nyolcadikosok a Dunánál

A víz világnapja alkalmából második alkalommal hirdetett szemétszedést a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ). A Duna vármegyei szakaszát 11 iskola, 8 önkormányzat és mintegy 500 gyermek közreműködésével tisztították meg a hulladéktól.

W. P.

Osvald Zsolt, a KEMHESZ ügyvezető elnöke, az „Érted tettem Duna” mozgalom elindítója, a március 22-i akció egyik szervezője az akció kapcsán úgy fogalmazott:

Természetesnek vesszük, hogy az év minden napján élményekkel szolgál bennünket a folyó, ezért fontos, hogy legalább ezen a jeles napon pedig mi tegyünk valamit érte.

A résztvevők egy időben Pilismarót-Basaharctól egészen Komáromig szedték a szemetet. Esztergomban Hernádi Ádám polgármester is kesztyűt ragadott és a kerékpárút mentén a tanulókkal együtt akciózott. 

Szemetet szedtek  a diákok a Dunánál Erős Gábor is segített
A nyolc dunai helyszínen mintegy ezren, köztük számtalan diák gyűjtötte össze a hulladékot

Erős Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője is csatlakozott a kezdeményezéshez, aki a Babits Mihály Általános Iskola nyolcadik évfolyamos diákjaival közösen a Prímás-szigeten gyűjtötte a hulladékot. A szemétszedés közben előkerült egy több évvel ezelőtt eltűnt pénztárca.

A diákok munka közben egy sérült hódra is ráleltek. Az állatot végül Erős Gábor és Dávid Balázs, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) esztergomi gátőre a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának (DINPI) természetvédelmi őreinek a segítségével fogták be.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában