Munkálatok

2023.03.16. 17:26

Megszépül az Építők parkja melletti erdőrész

Visszavágják az aljnövényzetet, megtisztítják a fákat a borostyántól. Szebb látvány lesz az erdő.

G. D. V.

Megtisztítják Tatán, az Építők parkjánál lévő parkoló melletti erdőrészt a Vértesszőlősi út és a tóparti sétány között a Tata Város Önkormányzata megbízásából. A munkálatokról a város közösségi oldalán számoltak be.

Visszavágják és megtisztítják az aljnövényzetet, így szebb, átláthatóbb lesz az erdő. A munkák során a növényekre felfutó borostyánt is leszedik, ami jelentősen javítja a fák egészségi állapotát. A levágott, kiszedett növényzetet nem fogják elszállítani, felaprítják és a helyszínen hagyják, így az tovább fog hasznosulni. Ennek komoly természetvédelmi jelentősége van, hiszen az így kialakuló avarban különböző védett bogarak, lepkefajok telepednek meg.

A munkákat hétfőn kezdték és a hét folyamán a Budapesti Erdőgazdaság Süttői Erdészetének erdészeti szakirányító szakmai felügyelete mellett folynak tovább. A 2 hektáros területet érintő tisztítás után megnő a rekreációs célokat is szolgáló zöldfelület.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában