Úszóprogram

2023.03.31. 14:00

Már nem félnek a víztől a komáromi kisgyerekek

Mintegy 200 másodikos kisdiák teljesítette a városi úszóprogramot. A gyerekek dr. Molnár Attila polgármestertől, Turi Bálint alpolgármestertől, Radics Török Tímeától, a fürdő ügyvezetőjétől és Horváth Zsolt önkormányzati képviselőtől vehettek át pénteken oklevelet.

Körtvélyfáy Dina

Dr. Molnár Attila polgármester oklevelet ad át

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, az úszásprogramot sikerült fenntartani a koronavírus-járvány, majd a háborús helyzet ellenére is. A programra nagycsoportos kortól kezdenek járni a kicsik, egészen másodikos korukig folytatódik az oktatás. Ekkor kapnak oklevelet, amely azt bizonyítja, elvégezték a hároméves tanfolyamot.

A város vezetője hozzátette, a város óvónői sokszor mesélik, az kisgyerekek először messziről elkerülik a nagymedencét, de nem sokkal később már maguk kéredzkednek be a vízbe, alig várják, hogy úszhassanak. A program célja az egészséges életmódra nevelés is. A polgármester hangsúlyozta, a szülők is örülnek a lehetőségnek.

A gyerekekkel Szakál Bence, Juni Béla, Varga Károly, Czibor Noémi, Both András és Máthé Eszter edzők foglalkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában