Megmérettetés

2023.03.21. 18:17

Környezetvédelmi vetélkedőn mérték össze tudásukat az általános iskolások Tatabányán (fotók)

Az Óvárosi Általános Iskola idén is megszervezte környezetvédelmi versenyét. Az indulók két fordulóból jutottak a keddi döntőbe.

Sz. N.

Összesen 228 tanuló vett részt az elődöntőben

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szalai Nikolett

Az első és második körben a feladatlapokat kitöltve visszaküldték a szervező iskolának, és a legjobb 92 vehetett részt a helyszíni végső megmérettetésen, ahol korcsoportonként a legjobb három csapatot díjazták.
– Huszonnegyedik alkalommal rendezzük meg a harmadik és negyedik osztályos tanulóknak ezt a levelezős versenyt, valamint tizenötödik alkalommal az ötödik-hatodik osztályosoknak – emelte ki megnyitó beszédében dr. Káfony Andrásné intézményvezető.

A versenyfelhívásra nyolc iskola jelentkezett, ebből hat tatabányai, egy szárliget és egy tarjáni. Összesen 228 tanuló vett részt az elődöntőben, 88 felsős és 140 alsós diák. A helyszíni döntőbe 92 négy fős csapat jutott. A házigazda iskola tanulói egy műsorral kedveskedtek a résztvevőknek, amelynek központi témája természetesen a környezetvédelem volt. A versenyt csengőszóval indították, és ezzel is zárták.

A felsős csapatok azt osztálytermekben megkapták a feladatsort, amelyet negyvenöt perc alatt, önállóan kellett kidolgozniuk. Az alsós csapatok egy környezetvédelmi kérdésben gondolattérképet készítettek, húsz perc állt rendelkezésükre. Ezután huszonöt percben egy feladatlapot oldottak meg.

– Elég sok olyan égető probléma van, amellyel foglalkozni kell. A gondolattérkép témája a harmadikosoknak a madáretetés, illetve téli madárvédelem, a negyedikeseknek pedig a szelektív hulladékgyűjtés – hangsúlyozta Ádám Mónika tanító, versenyszervező.

A feladatlapok kitöltése alatt a gyerekek csokit és üdítőt kaptak, a munka befejezése után, a javítási idő alatt a kisaulában filmet nézhettek, valamint az udvaron ügyességi játékok is várták őket. A várakozás alatt zsíros kenyeret és almát fogyasztottak. A legjobban teljesítő csapatok tanulói és felkészítő pedagógusai belépőjegyeket nyertek a Fényes Tanösvénybe.

Ők voltak a legjobbak

3. évfolyam:

1. Óvárosi Általános Iskola, Hóbaglyok csapata

2. Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola, Vadmacska csapata

3. Széchenyi István Általános Iskola, Hóvirág csapata

4. évfolyam:

1. Óvárosi Általános Iskola, Pterodaktilusz csapata

2. Pólya György Általános Iskola, Erszényesfarkas csapata

3. Széchenyi István Általános Iskola, Kacagóbagoly csapata

5-6. évfolyam:

1. Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola, Vadcitromok csapata

2. Széchenyi István Általános Iskola, Fokozottan védett csapata

3. Móra Ferenc Általános Iskola, Bambinók csapata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában