Szakma

2023.03.23. 11:59

Itt vannak a részletek, milyen szakokról mennek a diákok a Suzukiba gyakorlatra

Az ősztől meginduló duális képzés keretében az Esztergomi Szakképzési Centrum egy intézményének tanulóit fogadja a Magyar Suzuki Zrt.

Kemma.hu

Mint megírtuk, eredményes előkészítést követően sikerrel zárult az Esztergomi Szakképzési Centrum és a Magyar Suzuki Zrt. közötti együttműködés kialakítása. Ennek nyomán 2023. szeptemberétől az ESZC Bottyán János Technikum diákjai vesznek majd részt a Suzuki esztergomi gyárában egy duális képzést célzó együttműködési programban. A friss hírről Kovács Tamás, az Esztergomi Szakképzési Centrum új kancellárja is nyilatkozott a Kemma.hu-nak.

Mint a kancellár elmondta, az együttműködés keretében az ESZC Bottyán János Technikum több szakmát is magába foglaló elektronika és elektro-technika ágazatban végzi majd a duális képzést. A programban duális partnerként részt vevő Magyar Suzuki Zrt. 2023 szeptemberétől várja az esztergomi autógyárába a diákokat.

A program lényege, hogy a szakma elméleti és gyakorlati részét a tanulók a gyárban – tehát korszerű üzemi környezetben –, azon belül a külön erre a célra kialakítandó tanműhelyekben fogják elsajátítani.

A rég várt együttműködésre a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „tette rá a pecsétet”, amikor a vállalatot nemrég bejegyezte a duális képzés akkreditált partnerszervezetei közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában