Komárom

2023.03.23. 17:00

Istenes verseket szavaltak a diákok

Nemrégiben rendezte meg a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola az egyházmegyei iskolák számára meghirdetett Istenes versfolyamot a Szent Ignác Közösségi Házban – számolt be Egyed Gábor pedagógus az iskola Facebook-oldalán.

K. D.

Az 5–6. osztályos kategóriában négy diák, a 7–8. osztályosban öt diák jelentkezett szavalóversenyre. A kapuvári, a szanyi és a győri Prohászka testvériskoláik elfogadták meghívásukat. A verselő diákok először a két kötelező költemény közül adták elő az általuk választottat, majd következett a szabadon választott művek bemutatása. A szavalatok között Wass Albert, Reményik Sándor, Földes Lívia, ifj. Vizi István, József Attila, Babits Mihály és Ady Endre művei kaptak helyet. 

Az 5–6. osztályos kategóriában Pető Dorka első, míg Karakai Boján második, a szent imrés Molnár Sára harmadik, Katona Márk szintén harmadik helyet ért el. A 7–8. osztályos korosztályban megosztott első helyet ért el Knoll Miklós (komáromi Szent Imre) és Erős Domonkos Gábor, második helyen végzett Bakodi Luca. 

 

Címkék#versek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában