Vakáció

2023.03.31. 13:49

Ismét lesz nyári gyerektábor - erről is döntött a nyergesi testület

A nyergesújfalusi képviselők nemrégiben döntöttek arról, hogy idén is várja majd nyári táborába a vakációzó alsó tagozatos, illetve ötödikes diákokat.

F. K.

Nemrég zajlott a nyergesújfalusi képviselő-testület ülése, ahol szó esett a nyári tervekről is. Ennek apropóján pedig úgy döntöttek, hogy az önkormányzat tizennegyedszer is várja majd nyári táborába a vakációzó alsó tagozatos, illetve ötödikes diákokat. A napirendi pont előterjesztőjeként, Mihelik Magdolna polgármester alapgondolatként jelezte, hogy a nyári tanítási szünet sok családban jelent majd ismételten gondot a gyermekek felügyelete. 

Ebben az esztendőben is marad az utóbbi években jól bevált elképzelés, a meghirdetett hetek nem keményen tervezett tematika szerint zajlanak majd, többféle foglalkozással igyekeznek lekötni a táborlakók figyelmét.

Az ötször egyhetes turnus július első hétfőjétől augusztus első péntekéig tart. A gyakorlati megvalósításban közreműködőkkel elkezdődött az egyeztetés. A nyári napi feladatokban lehetségesen közvetlenül érintett pedagógusok, a helyi Kernstok Károly Általános Iskola tanárai felkérést kaptak a közreműködésre. Sok igen érkezett válaszként, összeállt a felnőttek csapata a nyári gyermektábor mind az öt tervezett hetére.

Az ellátás díja egy kicsit több, mint az elmúlt esztendőben, napi kétezer hatszáz forint lesz kétfogásos meleg ebéddel és egy uzsonnával. A nyári napközi igénybevételének lehetőségét az önkormányzat biztosítja a rászoruló, hátrányos helyzetű tanulóknak is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában