Időjárás

2023.03.11. 20:27

Helyszíni videó: lekapta az orkán a tatabányai ház szigetelését - VIDEÓ

Rengeteg munkája volt a tűzoltóknak.

Kemma.hu

Mint írtuk, rengeteg munkát adott a tűzoltóknak ország- és vármegyeszerte a március 11-i szombati viharos erejű szél. Tatabányán például egy emeletes ház szigetelését szedte le, de emellett nagyon sok helyen törtek a faágak, akadályt képezve az autósoknak.

Varga Mihűly Sebestyén főhadnagy, a Komárom-Esztergom Vámegyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta: 45 helyszínre riasztották vármegyeszerte a a komárom-esztergomi hivatásos, önkormányzati ès önkéntes tűzoltókat a viharral összefüggő beavatkozàsokhoz a szombati napon este hétig. 

– Zömmel forgalmi akadályt okozó kidőlt fáknál avatkoztak be làncfűrèsszel ès kèzi erővel szabaddá téve a forgalom számára az utakat. Több helyszínen vihar által megbontott tetőknél kérték a tűzoltók segítségét – tette hozzá a szóvivő.

Az M1-esen ráadsul tömegbalesetet is okozott a hirtelen jött szélvihar: egy porfelhő okán 41 autó szenvedett tömegkarambolt, ebből 19 autó kiéget. A balesetben összesen 36-an sérültek meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában