Hulladékgyűjtés

2023.03.06. 14:51

Házhoz menő, rugalmas lomtalanítást vezettek be Tatabányán

Házhoz menő, rugalmas lomtalanítási rendszert vezettek be Tatabányán – adta hírül honlapján a település. A megyei jogú városban élők számára kényelmesebb lesz az új rendszer, hiszen mindenki a neki legmegfelelőbb időpontban tudja igénybe venni a lomtalanítást.

Kemma.hu

Házhoz megy a lomtalanítás Tatabányán

Forrás: tatabanya.hu

Fotó: tatabanya.hu

A szolgáltatás minden, közszolgáltatási szerződéssel rendelkező, hulladékszállítási díjat megfizető és hátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználó részére évi kettő alkalommal díjmentesen elérhető.

A jelentkezés során ingatlanonként maximum 2 köbméter lomhulladék kihelyezése lehetséges. Kérésre azonban összevonható az évi két lomtalanítási lehetőség, így egyszerre a dupláját, azaz maximum 4 köbméter lom helyezhető ki ingatlanonként. A tájékoztatóban kiderült: az alkalmak a következő évre nem vihetők át. 

A lomhulladékot az előre meghatározott elszállítás napján reggel 6 óráig szükséges arra a gyűjtési pontra kihelyezni, ahová a hulladékgyűjtő edényzet is kerül gyűjtési napokon. Fontos, hogy a kihelyezett lomhulladék gyalogosforgalmat és közúti forgalmat sem akadályozhat.

A házhoz menő lomtalanítási rendszer során is figyelembe kell venni, hogy az alábbi hulladékokat nem szállítják el: veszélyes hulladék (például akkumulátor, festék, hígító, üveggyapot); elektronikai (TV, hűtő, mosógép); gumiabroncs; építési-bontási; szelektív; zöld-, kommunális hulladék és gépjármű alkatrész.  Lomtalanítási időpontot az alábbi elérhetőségeken lehet igényelni: 34/801-040-es telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában