Utazz velünk!

2023.03.27. 15:00

Videón az élménybeszámoló: vadidegenek hívták be a házukba a komáromi világjárót

Jeles vendég érkezett a Jókai Mór Városi Könyvtár Utazz velünk! című programsorozatának soron következő előadására. A komáromi Bujna Zoltán kétszer is járt Vámbéry Ármin nyomában Ázsiában.

Kemma.hu

Bujna Zoltán a legtöbb élményt Iránban szerezte

Forrás: Facebook

Fotó: komarom.hu

A komarom.hu beszámolója szerint az utazó egyik célja az volt, hogy a híres magyar Távol-Kelet-kutató hagyatékát továbbvigye, emellett pedig fel szeretné hívni a figyelmet az ottani népek kedvességére, kifinomult humorára és vendégszeretetére. 

A világjáró elmondta: a legtöbb élménye Iránhoz köti. Útja során sokszor aludt sátorban, de számtalan példa volt arra is, hogy vadidegenek hívták be házukba, hogy szállást adjanak.

– Fantasztikus pillanatokat élhettem át Perszepoliszban, melyről Vámbéry egyik könyvében megemlíti, hogy az egyik rom ablakába odavéste aláírását. Mindenütt kerestem, de nem találtam. Végül a helyi régészeti iroda kinyitotta Dareiosz király palotáját, ahol egy régész segítségével megtaláltuk Vámbéry kézjegyét – idézte fel a világutazó, aki hozzátette: sok fiatalnak lenne szüksége ma is példaképekre, akiket kitartó szorgalommal követve elérhetik céljaikat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában