Gyermekellátás

2023.03.20. 11:19

Elkészültek az óvárosi és felsőgallai mini bölcsőde tervei Tatabányán

Elkészültek a Tatabánya-Felsőgallán, a német nemzetiségi óvoda mellett, valamint az Óvárosban építendő mini bölcsőde építési tervei – adta hírül a város polgármestere közösségi oldalán.

Kemma.hu

A felsőgallai ingatlanon új mini bölcsődét alakítanak ki 14 gyermeknek

Forrás: Facebook

A városi bölcsődei férőhelyszám optimalizálása, a területi hozzáférés javítása, a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztése érdekében nyújtott be 350 millió forintos támogatást a megyei jogú város önkormányzata. A projekt sikeresnek bizonyult, s az engedélyes kiviteli tervek elkészültek, a kivitelező kiválasztása érdekében megjelent a közbeszerzési hirdetmény is.

Az épületek átalakítási/bővítési megoldásait számba véve két helyszín tekintetében nyújtottak be projektjavaslatot. Az érintett megvalósítási helyszínek: Tatabányai Egyesített Bölcsődék Óvárosi Bölcsőde Béke utca 3., és Templom utca 9. 

Az óvárosi bölcsődei helyszínen férőhelybővítésről lesz szó, s a beruházás eredményeként 24–gyel több fiatal járhat majd ide. Két csoportszobát alakítanak ki a kapcsolódó kiszolgáló egységekkel oly módon, hogy a bővítmény egy nyaktaggal kapcsolódik a meglévő bölcsődei épülethez.

A felsőgallai ingatlanon új mini bölcsődét alakítanak ki, 2x7 (14) férőhellyel, 2 csoportszoba és a kapcsolódó kiszolgáló egységek kialakításával.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában