Pályázat

2023.03.02. 11:51

Egyelőre nincs kinevezett vezetője a nyergesi Ady művelődési háznak

Az előzetesen jelzett vélemények, biztatások alapján az önkormányzati képviselők keddi ülésének egyik izgalmas témájának ígérkezett az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói feladatainak ellátására kiírt pályázat elbírálása.

F. K.

Forrás: Google Maps

A feladatra egyetlenként jelentkező Kákonyi Gellért előzetesen nyilatkozott arról, hogy hozzájárul az ülés nyilvánosságához. Mint korábban beszámoltunk róla, a múlt év végén szakbizottság alakult a pályázatok véleményezésére.

A csapat vezetője Horváth Dániel, a városi képviselő-testület kulturális, köznevelési és sportbizottságának elnöke volt, tagként ténykedett a csoportban Mihelik Magdolna polgármester, Lohner Ilona, helyi önkormányzati képviselő, Schmölcz Margit, az Esztergom Városi Könyvtár igazgatója, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. részéről Hornyák-Pálmai Éva vármegyei igazgató.

A pályázat(ok) bontása után készült jegyzőkönyv rögzítette, hogy az egyetlen jelentkező, az intézményt huzamosabb ideje vezető Kákonyi Gellért jelentkezése a hatályos jogszabályi feltételeknek formailag megfelel. Február közepén tartott ülésén a jelzett összetételű szakmai bizottság egy-egy igen, illetve három tartózkodó vokssal nem hozott érvényes döntést Kákonyi Gellért pályázatának támogatásáról. 

A pályázó közművelődési pályafutását a kalocsai főszékesegyházi könyvtárban kezdte. A nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár intézményét tizenöt éve vezeti. Az elmúlt év novemberének közepétől élő megbízott intézményvezetői megbízatása februárban lejárt. Az igazgatói posztra kiírt pályázatról az önkormányzati képviselők a jelzett napirendi pont keretében kedden nem hoztak döntést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában