Gyász

2023.03.20. 14:04

Édesapa, segítő, lendületes egyéniség - megható sorokkal búcsúznak Schmidt Csabától

Pártállástól függetlenül helyi és országos szinten is sok politikus, szervezet fejezte ki részvétét Schmidt Csaba családjának. A háromgyermekes, volt tatabányai városvezető 43 éves korában hunyt el.

Kemma.hu

Schmidt Csaba több mint 20 éven át vett részt Tatabánya életének alakításában

Forrás: 24 Óra

Fotó: D. I.

Ahogy arról beszámoltunk, 43 éves korában elhunyt Tatabánya korábbi polgármestere, volt országgyűlési képviselő, a tatabányai Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Schmidt Csaba, aki 2020 óta a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellári feladatait is ellátta. A háromgyermekes édesapát családja mellett munkatársai, politikustársai, különböző szervezetek is gyászolják, a városházán is lobog a fekete zászló. A megyeszékhely Facebook-oldalán az élete fontosabb állomásait felidéző rövid nekrológgal jelentették be a volt városvezető halálhírét. 

Bencsik Jánosnak, a Tatai-medence országgyűlési képviselőjének alpolgármestere volt Schmidt Csaba még 2006 és 2010 között. A közös szolgálatot köszönte meg búcsúzásképp. Czunyiné dr. Bertalan Judit és Erős Gábor, vármegyénk másik két fideszes országgyűlési képviselője is osztozik a család gyászában. Erős Gábor a politikai pályafutása mellett kiemelte: elsősorban kiváló édesapa és ember volt az elhunyt. Kupcsok Péter, Schmidt Csaba közgyűlési és párttársa szerint felfoghatatlan veszteség érte a várost és frakciójukat. Részvétet nyilvánított többek között még Michl József, Tata polgármestere, valamint Borsó Tibor, a vármegyei közgyűlés alelnöke, és maga a megyei önkormányzat is. 

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András felidézte: „Csabával jó kollégák voltunk, lendülettel és szeretettel vezette városát kilenc éven át, fájóan korai távozása nagy veszteség Tatabányának és politikai közösségünknek is!” Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, a kiskunhalasi országgyűlési képviselő, Bányai Gábor, a győri Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselők, illetve dr. Bajkai István honatya, a Fidesz alapító tagja is részvétet nyilvánított.

A Tatabányai Szakképzési Centrum mellett az oktatási konglomerátum több iskolája is együttérzését fejezte ki a dolgozók, tanárok és diákok nevében. Részvétet nyilvánított a Tatabánya Erőmű Kft., a Tatabányai Műjégpálya, a Tatabányai Polipok Hockey Club is. Utóbbiak azt írták, hogy köszönik, amit a hokisokkal és a Petőfi Tömegsport Sportegyesülettel létrehozott, emlékét megőrzik, barátságát pedig köszönik. A Tatabányai Röplabda Sport Egyesület is lerótta kegyeletét. Mint írták, Schmidt Csaba ott volt a klub születésénél, a TRSE-család pedig a támogatását köszönve búcsúzik tőle. Köszönő szavakkal búcsúzott a tatabányai politikustól az Óvárosiak Őszikék Nyugdíjas Klubja is. 

Politikai ellenfelei, függetlenül attól, hogy helyben vagy országos szinten álltak különböző platformon, szintén lerótták kegyeletüket. Így például szocialista Gurmai Zita, aki a 2021-es előválasztáson indult is a térségben. De együttérzését fejezte ki a tatabányai közgyűlésben dolgozó párbeszédes Renczes Dávid, valamint a Mi Hazánk megyeszékhelyi szervezete és képviselője, Boda Bánk László is, aki szerint bár ellenfelek voltak, Schmidt Csaba tudása és tapasztalata hiányozni fog a megyeszékhelynek, a családnak pedig azt kívánta, hogy segítse őket a jó Isten. Az MSZP megyeszékhelyi szervezete úgy emlékezik az elhunytra, mint aki „fiatalon került a város közéletébe és meghatározó szerepet játszott annak alakításában”,  emellett szerető édesapaként nevelte gyermekeit. 

Nagy Béla önkormányzati képviselő, mindamellett, hogy mást vallottak, megható szavakkal búcsúzott Schmidt Csabától. Mint írta, annak ellenére, hogy tudták, hogy nagybeteg, bíztak a felépülésében, hogy 

újra meghatározó egyénisége leszel a közgyűlésnek, ismét egészségesen játszol gyermekeiddel kirándultok, bicikliztek együtt, megtanítod nekik az élet szépségeit! Nem adatott meg neked. Fiatalon távoztál, emlékedet megőrzi a város, azok az emberek, akikkel dolgoztál, akik régóta ismertek, és azok is, akik az elmúlt időszakban ismertek meg!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában