Verseny

2023.03.23. 19:52

Borokat díjaztak Naszályon, mutatjuk, melyik lett a legfinomabb

5 arany, 15 ezüst és 9 bronzérem az idei borverseny mérlege a naszályi borversenyen.

G. D. V.

Idén is megrendezte a naszályi önkormányzat a hagyományos borversenyét a helyi és környékbeli bortermelők, borbarátok közreműködésével a Művelődési házban. Hosszú évtizedekig a Kertbarát Kör, majd a Szabadidő klub, Nagy Zsigmond és Tóth Ferenc rendezte meg a borok mustráját. Ezt a hagyományt elevenítette fel évekkel ezelőtt az önkormányzat. Az eseményről a település közösségi oldalán számoltak be. Idén 33 bort neveztek a versenyre, ebből 5 arany, 15 ezüst és 9 bronzérem született. 

Arany elismerésben részesült: Elek Balázs és Schneider József egy-egy nevezett bora, valamint a Sörös-Szileszki Pincészet három bora. 

Ezüst elismerést kapott Bagdi Kálmán, Virágh Zoltán Gergely több nevezett bora, Virágh Zoltán-Digner Márta, Elek Balázs több nevezett bora, Rischl Ferenc több nevezett bora, Schneider József, Sörös-Szileszki Pincészet, Recsák Barna és Szalczinger István több nevezett bora. 

Bronz minősítést kapott Maklári László, Bagdi Kálmán, Mayer Gyula, Virágh Zoltán, Szabó Krisztina, Rovács Veronika és Schneider József nevezett bora. 

A tarjáni Schneider József egy vándordíjjal is kedveskedett a naszályiaknak: egy szekrényt készítettek, faragásokkal díszítve, köztük Naszály címerével. Ezt a díjat a legjobb naszályi borok gazdái nyerhetik el, és a következő évben vissza kell hozni a versenyre, és az aktuális év győztes borai és termelői felkerülnek a szekrényre. Idén Bagdi Kálmán kapta a Legjobb Naszályi Bortermelő díjat. 

 

 

Címkék#borverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában