Tájékoztatás

2023.03.17. 11:42

Autósok figyelem: három hónapig tart majd az útfelújítás Kesztölcnél

Hétfőn megkezdődik az 11126-os, ismertebb nevén az alsó bekötőút felújítása a TSZ major előtti hídtól a Szabadság térig terjedő szakaszon.

Walczer Patrik

Új burkolatot kap az út Kesztölcnél

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mint azt korábban a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től megtudtuk, régóta várt beruházás valósul meg idén a községben: az említett útszakasz már kifejezetten rossz állapotban van és bár időnként befoltozták a folyamatosan keletkező úthibákat, már elkerülhetetlenné vált a teljes felújítás.

Kesztölc önkormányzatának közösségi oldalán adott tájékoztató szerint a kivitelezést a közbeszerzési pályázat nyertese, a Swietelsky Magyarország Kft. végzi majd és várhatóan július közepéig végeznek a mintegy két kilométer hosszú szakasszal. A Farkas Krisztina polgármester közölte, hogy a munkavégzés ideiglenes forgalomtechnika mellett fog zajlani és a teljes szakaszon sebességkorlátozás lesz érvényben. 

Elsőként felmarják a régi, elöregedett útburkolatot, majd a lokális javításokat követően kiegyenlítő réteget kap az úttest. Áprilistól három hónapon át a két kisebb híd felújítása zajlik majd, az érintett pontokon lámpák irányítják majd a forgalmat. Végül a teljes szakasz új kopóréteget kap, emellett rendezik az árkokat és a padkákat is. A település vezetése a kivitelezés idejére a lakosság türelmét kéri.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában