Erdőtörvény

2023.03.31. 17:30

Akár a járművedbe is fájhat, ha megyénk erdeiben quadozol, terepmotorozol

Helyszíntől és jogsértéstől függően 5 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedő bírsággal is sújthatják azokat, akik engedély nélkül közlekednek quadjaikkal – közölte Gányai Balázs rendőr őrnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

W. P.

Forrás: Shuttrstock

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) nemrégiben ismertette, hogy egy cég úgy hirdetett négykerekű túrákat, hogy a résztvevők a kirándulás során dombos, erdős területeket is érintenek. Közölték, hogy az erdőtörvény tiltja az erdőterületen vagy erdei úton való motorozást, illetve quadozást. Hangsúlyozták, hogy quadot, crossmotort jogszerűen csak rendszámmal, vezetői engedéllyel a KRESZ-t betartva közúton, vagy saját – nem védett, nem Natura 2000-es besorolású, valamint nem erdő – területen, zárt pályán lehet használni.

Az igazgatóság azt is kijelentette, hogy a természetvédelmi őrszolgálatuk a rendőrséggel együttműködésben rendszeresen ellenőrzi a nemzeti park országos jelentőségű védett természeti területén folytatott tevékenységeket. Az illegális tevékenységet végzőkkel szemben szabálysértési eljárás indulhat, a bírság mellett a hatóság elkobozhatja a járműveiket.

Gányai Balázstól megtudtuk, hogy vármegyénkben quadozás és terepmotorozás kapcsán ritkán érkezik bejelentés a rendőrségre. Egyúttal hozzátette, hogy minden évben van egy szervezett rally, amit bár a Fejér vármegyei kollégák biztosítanak, de Oroszlány területének egy kis részét is érinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában