Beszélgetés

2023.03.07. 17:00

A méhnyakrák lesz a téma a leányvári egészségklubban

Március 10-én, 17 órakor tartják a leányvári egészségklub első alkalmát a polgármesteri hivatalban, ahol a méhnyakrákról és annak kialukálásáról lesz szó. Az ingyenes programon meghívott orvosszakértőként Dr. Balogh Bernadett szülész-nőgyógyász szakorvos lesz jelen.

W. P.

Az önkormányzat korhatár nélkül várja azokat az érdeklődőket az eseményre, ahol a meghívott szakemberrel a méhnyakrák megelőzéséről, a betegség tüneteiről és lehetséges szövődményeiről, a diagnosztizálásról, illetve kezeléséről fognak beszélgetni. Téma lesz továbbá a férfiakra is veszélyt jelentő Humán Papillóma Vírus (HPV), mely a méhnyakrák kialakulásának leggyakoribb okozója.

A felhívás szerint Leányváron a 25-65 év közötti nők az elmúlt hetekben kapták meg postai úton a méhnyak-szűrővizsgálatra szóló meghívójukat. Érdemes lesz elmenni a rendezvényre, hiszen a jelenlévők között egy szépészeti kupont is ki fognak sorsolni. Előzetes regisztráció nem szükséges, de a részvételi szándékot a 30/698-1455-ös, illetve a 33/509-930-as telefonszámon is lehet jelezni, szintén ezeken az elérhetőségeken lehet az előadás idejére gyermekmegőrzést kérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában