Nemzetközi szállítmányozás

2023.03.24. 13:08

A magyarok kedvenc mozdonyát vette át Komáromban a CER Cargo

A CER Cargo Akiem társaságtól bérelt, első két vadonatúj Vectron mozdonyt vette át.

Kemma.hu

A Komáromban átvett mozdony

Forrás: CER

Március 23-án átvette az első két vadonatúj Vectron mozdonyt az Akiem társaságtól a CER Cargo, ezzel megújítva a két vállalat között öt éve fennálló partnerséget – írja közleményében a CER. A hazai magánvasút-társasághoz az Akiem az őszig összesen hat új Vectront szállít, amelyekkel bővülhetnek a CER Cargo szolgáltatásai. A Siemens gyártmányú Vectron más hazai vasútvállalatok által is kedvelt mozdonytípus.

E mozdonyok tehervonatokat húznak majd a nemzetközi vasúti piacon: Magyarországról Csehországba, Szlovákiába és Lengyelországba, Németországba és Ausztriába, még a Balkán felé is, írta a vg.hu.

A CER Közép-európai Vasúti Árufuvarozási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 2005. április 15. óta működik. Nemzetközi terjeszkedése során, 2012-ben jött létre a CER Cargo Holding, amelyhez egy magyarországi, egy szlovákiai, egy romániai és egy horvátországi vasúti árufuvarozó, továbbá egy hazai vasúti és közúti szállítmányozó cég tartozik. A MÁV Zrt. például tavaly áprilisban rendelt belőle 115-öt, és évek óta óta jó szolgálatot tesz kilenc példányuk a GYSEV Zrt. flottájában is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában