Testületi ülés

2023.02.13. 12:42

Új kondenzációs gázkazánokat szerelnek fel a tokodaltárói Bányász Közösségi Színtérben

Több projektet is szeretnének megvalósítani idén - hangzott el Tokodaltárón, az idei esztendő első testületi ülésén.

W.P.

Fontos projektek megvalósításait tervezik Tokodaltárón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A jelenlegi nehéz és bizonytalan gazdasági helyzetben legfontosabb feladat a település működtetésének biztosítása, az intézmények, vagyis a bölcsőde, óvoda és az egészségügyi ellátás fenntartása, a közterületek karbantartása és a lehetőségek szerinti fejlesztése – közölte Petrik József polgármester az önkormányzat közösségi oldalán. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében az óvoda vizesblokkjainak, tálaló konyháinak felújítására, az alsó óvodai épület tetőszerkezetének cseréjére és az új tornaszoba építésére is lehetőség nyílik. Szintén ebben a támogatási programban az engedélyes tervek birtokában tavasszal indítanák a csapadékvíz-elvezetéses beruházás közbeszerzési eljárását.

Önerős fejlesztések is várhatók az idei esztendőben, mint például az Illyés Gyula utca bekötő szakaszainak térkövezése. A Szegfű utca felújítása még tavaly elkezdődött, de a kifizetés az idei évi költségvetést terheli. A Bányász utcában járda épülhet a József Attila utcától a Vajaskúti dűlőig, vagyis a Gárdonyi Géza Általános Iskola bejáratáig. A Tárca utcában az élelmiszerbolttal szemközti területen megújulhat a járda és a parkoló is, emellett meg szeretnék szüntetni az utcákban található kátyúkat is. A Bányász Közösségi Színtérben az energetikai korszerűsítés jegyében a régi kazánokat új, kondenzációs készülékekre cserélik, mindemellett a főbejárat előtti területet letérkövezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában