Kistérségi ülés

2023.02.04. 15:00

Többet kell fizetni az idősek otthonában

Február 3-án Tatán a Városháza dísztermében ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, ezúttal hét napirendi pontban egyeztettek a térségi polgármesterek.

Az ülésen két napirend is kapcsolódott a társulás költségvetéséhez, módosították a tavalyi illetve meghatározták az 2023-as büdzsét - olvasható a város honlapján. A témában Michl József, a Társulási Tanács elnöke úgy nyilatkozott: – Két nagy, közös intézményünk van, melyek a kistérségi szociális ellátásokat biztosítják: a Szociális Alapellátó Intézmény valamint a Kistérségi Időskorúak Otthona, melyeknek a működtetési költsége közel 1 milliárd forintot tesz ki éves szinten. Ezt olyan egyéb feladatok egészítik ki, mint például a belső ellenőrzés, az orvosi ügyeleti ellátás – ami egyébként idén komolyan változni fog – valamint a fogorvosi ügyelet. Michl  József elmondta, az ülésen döntést hoztak az Időskorúak Otthonában fizetendő térítési díjakról is, ennek értelmében a napi ellátás költségét 400 forinttal emelték meg, így az 4 ezer forintra nőtt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában