Megkezdték a munkát

2023.02.19. 08:15

Teljesen megújul a sörkert épülete a Cseke-tó partján

A tata.hu beszámolója szerint a napokban megkezdett munkák nyomán egy, a történeti Angolkert hangulatába és környezetébe illeszkedő, egyben a mai igényeket is kielégítő új vendéglátóhely jön létre.

G. D. V.

Az év második felére végeznek a munkálatokkal

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

Megújul a Cseke-tó partján álló, egykori Cseke-liget Sörkert épülete. A horgászház mellett található épület az önkormányzat tulajdona.

Az önkormányzat korábban megszavazta, hogy az épületet bérbe adja 2037-ig. A beruházó az egykori sörkertet ugyancsak vendéglátó egységként kívánja üzemeltetni, ahol többek között a helyi termelők bemutatása is szerepet kap – számolt be róla honlapján a város.

Boglári Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a 2022 nyarán bemutatott tervek alapján az épület tömegében és méretében nem fog változni, azonban teljesen új, a történeti Angolkerthez igazodó, mégis modern külsőt fog kapni.

– A terveket a vármegye tervtanácsa véleményezte és az örökségvédelmi osztály is elfogadta. Az épület homlokzata a Cseke-tó felé kinyílik majd. Nagy üvegfelülettel rendelkező fogyasztótér és hozzá kapcsolódó fapadozatú külső terasz révén légiesebbé, a környezetéhez jobban igazodóvá válik a ház. Az üvegfelületek mellett a fahomlokzat és úgynevezett zöldfalszakaszok segítik a történeti kert növényzetébe való illeszkedést – magyarázta a képviselő. A beruházás a tervek szerint az év második felében fejeződik majd be. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában