Birdmánia

2023.02.20. 15:55

Szökött, szelíd gólyát keresnek a dömösi madármentők. Ha látja, hívja őket!

Szökött, mentett gólyát keresnek a dömösi madármentők. Luca 2021-ben, sérülten került az állatvédőkhöz, azóta többször is sikertelenül engedték el. Sajnos nem tud gondoskodni magáról. Most kiszökött a röpdéből.

G. D. V.

Valahogy kinyitották a ketrecüket

Forrás: BirdMania/Facebook

Márton András, a dömösi Birdmánia Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont vezetője közösségi oldalán kéri a környéken lakók segítségét. Mint írja, a náluk telelő gólyák valahogy kinyitották a röpdéjük ajtaját, majd 8 óra körül az egyik kiment és elrepült a „vakvilágba”.

Luca még fióka korában került a madármentőkhőz miután kiesett a fészkükből. Egy év múlva szabadonengedték, de áramütés érte, így visszakerült hozzájuk.

GPS-jeladóval felszerelten újból eleresztették tavaly augusztusban. De újra visszakerült pár nap múlva, mivel a talajon állva akart aludni, a maróti CBA parkolójában. Akkor a rendőrség értesítette az állatvédőket a gyűrűje alapján. Ezek után a madármentők úgy döntöttek, hogy nem engedik újra szabadon. Lekerült róla a lábgyűrű és a jeladó is.

Mint írták: emberektől nem tart, bizalmas, így kertbe is berepülhet, odamehet emberekhez. Mivel Leányvárig- Piliscsévig bezárólag ő az egyedüli gólya, ha valaki látja hívja a 70/532-0611-es telefonszámot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában