Romantika

2023.02.27. 18:46

Szerelmes cukiságok: csókolózó nutriákat kaptak lencsevégre a tatai lápon

Jakabházy Miklós, vagyis Maimalac, több alkalommal is készített már Tatán és környékén elképesztő fotókat. Nemrégiben azonban egészen különleges pillanatot sikerült megörökítenie, mikor egy szerelmes nutriapár romantikus együttlétét figyelhette meg.

Kemma.hu

A nutriapár egyáltalán nem rejtette véka alá érzelmeit

Forrás: lelépő.hu

Fotó: Jakabházy Miklós

Jakabházy Miklós a közösségi oldalán úgy fogalmazott: csak a naplementét akarta megnézni a tanösvényen. Látta, hogy elő-előbújik a nap a felhők közül, ilyenkor, ha szerencsések a körülmények, a lemenő nap alulról gyönyörű vörösre festi a felhőket. Épp elhagyta a tanösvényt az utolsó pár vendég, amikor ő megérkezett, írta meg a lelépő.hu.

Szerelmes nutriákat fotóztak a Fényes Tanösvényen
A nutriapár játék közben
Fotós: Jakabházy Miklós / Forrás: lelépő.hu

A zaj épp elhalkult, az élőlények pedig megnyugodtak. A madarak úgy csiviteltek, ahogy tavasszal szoktak, egymásnak válaszolt a zöld küllő és az őszapó, mellette pedig diskurzusba folyamatosan belebrekegtek a békák. A fotós eközben próbált egybeolvadni a természettel.

Tudta jól, hogy a tanösvényen van egy hely, ahol a pallókon folyamatosan ott vannak a nutriák nyomai, amikor ugyanis kimásznak a lápból, áthúzzák vizes testüket a sétányon. Ezen a helyen bújt meg a fotós, amikor a szeme sarkából mozgást észlelt.  

Szerelmes nutriákat fotóztak a Fényes Tanösvényen
Talán egy fésűt szeretett volna kérni
Fotós: Jakabházy Miklós / Forrás: lelépő.hu

Két nutria úszott tőle tizenöt méterre a vízben. Hirtelen megálltak, majd mint egy friss szerelmes pár simogatni kezdték egymást, sőt, egy csók is elcsattant, majd őrült játékba kezdtek, egymást a víz alá nyomkodva. 

A lemenő nap fénye csodálatos hangulatot ad a természetnek
A lemenő nap fénye csodálatos hangulatot ad a természetnek
Fotós: Jakabházy Miklós / Forrás: lelépő.hu

− Utoljára az Ormánságban helyszínelve láttam ilyet, amikor egy elképzelhetetlenül kis vályogházból elképzelhetetlenül sok ember jött elő, hirtelen mindenhol nutriák voltak körülöttem, a nagyoktól az egészen kicsikig, élvezve a hirtelen beállt nyugalmat és az emberek hiányát. Játszadoztak, eszegettek, fürdőztek – mesélte a fotós, aki hozzátette: hihetetlenül szerencsésnek érzi magát, mivel elmondása szerint ettől a Fényes Tanösvénytől annyit kapott már, amennyit szerinte meg sem érdemelne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában