Karjukat nyújtották

2023.02.07. 11:58

Sörrel, teával és virslivel kedveskedtek a szákszendi véradóknak

Sokan érkeztek a helyi vöröskereszt meghirdetett véradási alkalmára, jóval többen az előre tervezettnél.

W. Zs.

Takácsné Hartmann Anita az első között adott vért

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fajsz Péter

Tölgyesi Tímea területi képviselő munkájának és Takács Tímea könyvtárosnak, valamint a helyi erőknek hála már a kezdeti időpontban is többen lépték át a faluház küszöbét. Összesen kilencen várakoztak az első percekben. A véradás különlegességét adta a retró szervezés: sörrel, forró teával és virslivel köszönték meg az önzetlen segítséget a vöröskeresztes kollégák.

Meglepetéssel kedveskedtek a karjukat nyújtóknak
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A nap végére a tervezett 20-20-né többen töltötték ki az adatlapot, vettek részt Szemes Mária orvosi felmérésén és feküdtek véradó ágyra a faluház különtermében. A szervezők elégedettek lehetnek: 32-en vettek részt a véradáson. Fontos kiemelni, hogy egyetlen véradással - 4,5 deciliter - három betegen lehet segíteni: a levett vérből plazmakészítmény, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. Mindenki adhat vért, aki elmúlt 18, de még nincs 65 éves. Személyi igazolvány és TAJ kártya szükséges hozzá, valamint 50 kilogrammnál nagyobb a súlya.

Páros véradás Valentinra
Február 14-ig lehet részt venni az Országos Vérellátó Szolgálat legújabb játékában. A véradás során készült fotók feltöltés után részt vesznek egy sorsoláson. A fődíj egy wellnesshétvége, hőlégballonos repülés, de esküvő kiállításra is lehet belépőt nyerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában