Rekonstrukció

2023.02.01. 13:47

Megjavítják a régi rendelőintézet tetejét Tatán

A munkálatok nem fogják zavarni az épület működését.

G. D. V.

Felújítják a tata régi városi rendelőintézet tetejét. A város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a munkálatok során kijavítják mindazokat a hibákat, melyek az elmúlt időszakban az épület számos pontján több alkalommal is beázásokat okoztak. A munkák várhatóan március közepéig tartanak, a részletekről Rigó Balázs alpolgármester és dr. Szerencsi Richárd, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. cégvezetője tájékoztatta a lakosságot. 

– Az épület tetejének teljes felújítása vált szükségessé. Ugyanakkor a déli épületrészen jelentősebb beavatkozásokra lesz szükség. A munkákat egy, az önkormányzat által felkért külső kivitelező cég végzi el. Várhatóan március közepéig tartanak majd és bruttó 27 millió forintból valósulnak meg – mondta Rigó Balázs.

Dr. Szerencsi Richárd hozzátette: a rendelőintézet tetejének felújítása hasonlóan fog zajlani, mint korábban a művelődési házé. A héjazatra úgynevezett párnákat fognak rögzíteni és erre a párnafára fog felkerülni a trapézlemez. 

Az alpolgármester kiemelte: hogy a munkák ideje alatt nem kell korlátozásokra számítani. Az épület bejáratai továbbra is elérhetőek lesznek. A kivitelező védőtetővel védi majd a közlekedőket, illetve az épület belsejében sem jelent fennakadást a felújítás. A padlásteret egy, az épület végében lévő lépcsőházzal tudják megközelíteni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában