Fergeteges buli

2023.02.14. 15:54

Jelmezekben, farsangi fánkban és szendvicsben sem volt hiány az ászári iskolában

Fergeteges farsangi napot tartottak az ászári Jászai Mari Általános Iskolában.

Sz. N.

Ötletes jelmezekben nem volt hiány az iskolában

Forrás: Beküldött

Fotó: Beküldött

Az intézmény vezetője, Garas Mariann elmondta, hogy az iskola első három évfolyamának tanulói egész nap jelmezt viseltek. Délután zenés-táncos mulatsággal farsangoltak, ahol tradicionális farsangi ételeket, a többi között fánkot fogyasztottak.

Az általános iskola aulájában ekkor vonultak fel jelmezeikben a felső tagozatosok, akik estig táncoltak az előre összegyűjtött kedvenc zeneszámaikra. A mulatságot különböző játékok színesítették. Táncolhattak párosával újságpapíron, izgulhattak a tombolahúzáson, ahol a szülők és a diákönkormányzat felajánlásának köszönhetően rengeteg ajándékot sorsoltak ki.

A jelmezek között volt, aki már a hagyományosnak mondható maszkokat viselte, mint például királylány, kalóz, vagy éppen pókember, de esküvői pár, rajzfilmhős és banán is akadt a felvonuláson. Volt kisfiú, aki futballistának öltözve dobta fel a napot. A beöltözőket csokival jutalmazták, és egy szülők által felajánlott tortát is kisorsoltak.

A farsangi délutánon büfé is üzemelt. A gyerekek szendviccsel, zsíros kenyérrel és különböző üdítőkkel csillapíthatták éhségüket és szomjukat. A sok táncnak köszönhetően nem volt ritka az sem, ha egy tanuló hat szendvicset is elfogyasztott a délután folyamán.

A tanulók a mulatság mellett a tantárgyi versenyeken is szépen szerepeltek. A 2. b osztályos tanulók közül hárman, Janó Noémi, Huszár Boldizsár és Horváth Balázs képviselte az iskolát a győri Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola szervezésében megrendezett regionális, Holenda Barnabás Matematikai és Logikai versenyen. Az iskolai forduló után Janó Noémi a vármegyei döntőn is nagyon szépen szerepelt, ahol az előkelő második helyet szerezte meg, mindössze egy ponttal lemaradva az első helyezéstől. A felkészítő pedagógusuk Lovasi Péterné volt. Blahó Léna negyedik osztályos tanuló szintén második lett a Császáron megrendezett olvasás-szövegértés versenyen. A felkészítő pedagógusuk Sinigláné Gurumlai Piroska volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában