Új kiadványok

2023.02.24. 16:30

Huszárokkal, Jókai-palacsintával népszerűsítik Komáromot az Utazás Kiállításon (videó)

Vasárnapig még tart a negyvenötödik Utazás Kiállítás, amelynek a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont. A programon Komárom városát is népszerűsítik.

Körtvélyfáy Dina

Proczeller Tamás tájékoztatja az érdeklődőket Komárom standjánál

Forrás: Facebook

Fotó: Komáromi Városmarketing Kft.

A Komáromi Városmarketing Kft.-nek Turbók Attila kulturális menedzser – aki huszár ruhában fogadta az expo vendégeit – elmondta, a város elválaszthatatlan a huszároktól. Hozzátette, Komárom neve annyira összeforrt a huszárokkal, hogy a Hadik című filmet is részben itt fogatták. Arról beszélt, március 15. alkalmából ötnapos rendezvénnyel készülnek a Monostori erődben, ahol hagyományőr és színházi produkciókkal várják a közönséget.

Proczeller Tamás, a Tourinform Iroda munkatársa azt hangsúlyozta, minden évben új kiadványokat készítenek arról, milyen érdekességeket lehet felfedezni a városban és környékén. Több imázsfilmet is vetítenek az arra járók számára, legutóbb például a Jókai-palacsintáról szóló készült el. A Kemence Egyesület a Szuronyffy Szaniszló című meséből készített mézes sütiket, a Csillagerődből pedig egy gipszmásolatot is elhozhattak az eseményre.

A rendezvényen 34 ország több mint 100 kiállítója van jelen, idén a Balaton körüli kerékpáros turizmus, egy különleges tesztpálya, a megújult Városliget és az egzotikus Madagaszkár volt a középpontban. A kiállítás kulturális díszvendége a Liget Budapest Projekt volt, amelynek keretében a komáromi Csillagerőd is megújulhatott. A rendezvényre ellátogatók az esztergomi Neuzer Kft.-t is megtalálhatják a kiállításon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában