Vetélkedtek

2023.02.18. 19:39

Fergeteges hangulatban telt Naszályon a 35. Angyalffy Hét

Idén is hatalmas sikerrel zárult az Angyalffy Hét a naszályi általános iskolában. A gyerekek versenyeken, vetélkedőkön mérhették össze tudásukat, hogy zárásként egy hatalmasat bulizhassanak együtt.

Goletz-Deák Viktória

A gyerekek versenyeken, vetélkedőkön mérhették össze tudásukat

Forrás: Angyalffy Mátyás Általános Iskola és Művészeti Iskola

Fotó: Angyalffy Mátyás Általános Iskola és Művészeti Iskola

A 35. Angyalffy Hét megnyitóján az iskola névadójáról, Angyalffy Mátyásról sok új érdekességet tudhatott meg a hallgatóság. Az idén új programokkal is színesedett az ünnepi hét.

– A névadónkról szóló kutatás dr. Fülöp Éva Mária agrártörténész, nyugalmazott múzeumigazgató vezetésével zajlott, a gyűjtött eredményeik pedig az iskola földszinti folyosóján található emlékvitrinben olvashatók – árulta el Hozák Attila, az iskola vezetője.

Mint mondta: a művészetek palotája és a farsangi bál már hagyományos része a programoknak, de újdonságként először tartották meg a 4-8. osztályos csapatok Kézzel-lábbal című szellemi és ügyességi vetélkedőjét. Csütörtökön délelőtt pedig tanítás nélküli munkanap keretében pályaorientációs napot tartottak. A nyitó rendezvényen díj­átadót is tartottak, többek között az év legjobb tanulói is átvehették az elismeréseket.

– A négy-négy fős csapatok érdeklődve várták a Kézzel-lábbal vetélkedő kezdetét, mert új játék lévén nem voltak tapasztalataik, hogy mi lehet ez. A feladatok közt szerepelt betűkirakó, súgóverseny, majd Angyalffy Mátyás gyönyörű kézírásának „utánzása” állította kihívás elé a diákokat. Ezt követte a legkomplexebb feladat, amelyhez minden csapattag aktivitására, kreativitására szükség volt: maori, vagy dél-amerikai maszkot kellett készíteni. Az internetről nyert minták, ötletek alapján látványos, különleges és szép megoldások születtek – mesélt az új vetélkedőről az igazgató.

Együtt buliztak

– A pályaorientációs napon az iskolánk egykori tanulói voltak a vendégeink, akik naszályi ballagásuk utáni tanulmányaikról, munkába állásukról, választott szakmájukról beszéltek. A képes előadások, gyakorlati bemutatók játékos-gyakorlatias módon járultak hozzá a gyerekek továbbtanulással és pályaválasztással kapcsolatos ismereteinek bővítéséhez – mondta Hozák Attila igazgató. 
A hagyományokhoz ragaszkodva idén is a farsangi bál volt az Angyalffy Hét záróeseménye. Előbb a csoportos produkciók zajlottak, majd szép sorjában bemutatkoztak az egyéni vagy kiscsoportos jelmezesek is. 

A művészetek palotája játékot viszont már jól ismerték a diákok: 19. alkalommal rendezték meg az Angyalffy Hét eseményei között.

– A bibliai Noé-történet körül forogtak a feladatok, a megvalósításban a formázás, a rajzolás, a papírhajtogatás volt az első óra tehertétele. Utána „kép­alkotás szövegre” és „szövegalkotás képes sorozat” alapján volt a feladat. A harmadik órát origamifoglalkozással töltötte mindenki – sorolta Hozák Attila, aki azt is hozzátette: voltak extra feladatok is, melyben Angyalffy Mátyás életútjával kapcsolatos rejtvényt kellett megfejteni, vagy ökobuszt kellett hajtogatni, kifesteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában