Böjt

2023.02.22. 18:39

Erdő Péter Esztergomban: különös odaadással imádkozzunk a békéért

Hamvazószerdán, Nagyböjt első napján Erdő Péter bíboros celebrált szentmisét az esztergomi bazilikában. Az Istentiszteleten a paptestvérek és ministránsok, valamint a hívek homlokára az előző évi virágvasárnapon megszentelt barka hamujával rajzoltak keresztet.

Walczer Patrik

Hamvazószerdán tartott szentmisét a bíboros Esztergomban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Erdő Péter bíboros az evangéliumot követő szentbeszédében hangsúlyozta, hogy a bűnbánat az ember legszemélyesebb cselekedetei közé tartozik. Mégis az egyház közösségi bűnbánati időt szentel a megtérésre és a megújulásra. Közösségileg is érint minket az áteredő bűn sok következménye, szinte kézzel foghatóvá válik körülöttünk a világ bűne.

Szentelt barka hamujából rajzolt keresztet a hívek homlokára a bíboros
Szentelt barka hamujából rajzolt keresztet a hívek homlokára a bíboros
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra


Az esztergom-budapesti érsek említette, hogy február 24-én lesz az ukrajnai háború kitörésének napja. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: azért kérünk fényt Istentől, hogy az idei nagyböjtben különös odaadással imádkozzunk a békéért, engeszteljük Isten az emberiség bűneiért és kérjük a boldogságos Szűz Mária közbenjárását hazánkért, a népünkért és az egész világért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában