Elfogadták

2023.02.16. 18:01

Elkészült a büdzsé: a költségcsökkentés a fő cél Dorogon

Elfogadta a képviselő-testület a legutóbbi ülésén az idei évre vonatkozó, óvatos költségvetést: a tervezet szerint az önkormányzat ebben az esztendőben mintegy 5,26 milliárd forintból gazdálkodhat.

W. P.

Nipl Stefánia uszoda

Forrás: Nipl Stefánia Uszoda/Facebook

Dorog hivatalos oldalán elérhető a részletes dokumentum a költségvetés mellékleteiről, melyben szerepel az is, hogy milyen beruházásokat, fejlesztéseket tervez a városvezetés. Tavaly októberben a kormány döntése értelmében 16-szorosára drágult a távhő ára – melyet aztán év végén egy másik rendelettel a felére csökkentettek – emiatt az önkormányzat úgy döntött, hogy nem lesz fűtés és meleg víz a közintézményekben.

Tudni kell, hogy még a nyolcszoros díj is nagy terhet jelent, a költségek kigazdálkodása nem könnyű feladat. Most viszont előterjesztettek egy olyan energiaracionalizálási programot, mely keretében megvizsgálják, hogy az érintett épületek hogyan válhatnak le a távhőrendszerről.

Ennek érdekében az energiahatékonyság jegyében átalakítanák a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ, a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár, a Hétszínvirág Óvoda, a Nipl Stefánia Uszoda fűtési rendszereit is. Megtudtuk azt is, hogy kisebb átalakítások várhatók idén a gyermekorvosi rendelőnél is.

A költségmegtakarítás jegyében szeretnék kicserélni a Buzánszky Jenő Stadion reflektorait is. A Petőfi Óvodában energetikai korszerűsítést terveznek, kicserélnék a nyílászárókat, illetve szigetelnék az épületet. A művelődési házban felújítanák a Furlán-üvegablakot, illetve a tervek között szerepel még az intézményben található táncterem aljzatburkolatának cseréje is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában