Újszülöttek

2023.02.16. 12:49

Babákat és szülőket köszöntöttek a komáromi városházán

Ismét köszöntötték a babákat és családjaikat Komáromban. Tavaly május végén, majd szeptemberben a Jókai ligetben 170 kisbabát ajándékozott meg az önkormányzat. Azóta 45 baba született.

K. D.

A városházán köszöntötték a babákat és szüleiket

Forrás: komarom.hu

Fotó: komarom.hu

A családokat dr. Molnár Attila polgármester és Benedek-Nagy Nikolett önkormányzati képviselő fogadta a városháza dísztermében – számolt be róla a komarom.hu. A városvezető úgy vélte, egy család életében a gyermekáldás a legfontosabb, polgármesterként pedig kiemelt feladatának tartja a komáromi családok támogatását.

– A nehéz időkben a legfontosabb feladat a családok támogatása, a munkahelyek és a komáromi kedvezményrendszer megtartása – mondta a polgármester. – Továbbra is segítjük a fiatalok első lakáshoz jutását. Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás összege félmillió forint. 200 ezer forint kelengyepénzt biztosítunk az újszülöttek családja számára, százezret pedig az első házasulóknak. Átvállaljuk a kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeit. Térítésmentesen biztosítjuk valamennyi bölcsődés és óvodás gyermek étkezését. A komáromi babák a jövő, értük épül és fejlődik Komárom.

A szülők a babaköszöntő ünnepségen ajándékcsomagot is kaptak az önkormányzattól, az anyukák pedig egy-egy szál rózsát vehettek át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában