Felújítás

2023.01.21. 18:01

Videón a megújult esztergomi sportcsarnok - kiderült az is, ki üzemelteti majd

Számos napirendi pont között döntött az esztergomi önkormányzat képviselő-testülete az új sportcsarnokról, valamint egy Esélyegyenlőségi Program városi intézményekkel való összehangolásáról is.

P. O. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Új bizottsági tagok esküjével indult a január 18-ai önkormányzati képviselő-testületi ülés Esztergomban. Közjóléti, Egészségügyi és Nemzetiségi Bizottság új tagja lett Farkasné Schmidt Mária, a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság tagjai közé került Várszegi Balázs András és Vereckei András, a Települési Önkormányzat új tagja pedig Adorjáni Andrea Dorottya lett. A tíznél is több napirendi pontot tárgyaló plénum ezúttal többek között döntött sürgősségi indítványokról is.

 Így a volt Gamesz Dózsa György téren található ingatlanának értékesítéséről, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel kötött támogatási szerződés módosításáról, valamint a Magyar Suzuki Zrt.-vel kötendő szponzorációs szerződés megkötéséről is határoztak a városvezetők. Hernádi Ádám polgármester a napokban már posztolt közösségi oldalán arról, hogy február 4-én átadják az új városi sportcsarnokot. 

Ezzel összefüggésben hoztak döntést a képviselők, akik arról határoztak, hogy a Szent István Strandfürdő, mint az esztergomi önkormányzat fenntartásában lévő sportintézmény, 2023. január 20-ától látja el az új sportcsarnok üzemeltetését. A sportcsarnok építésénél jelenleg valóban már csak az utolsó simításokat hajtják végre, így a február elején tartandó átadónak semmi akadálya nincs. 

Hernádi Ádám polgármester legfrissebb posztjában megmutatta, milyen belülről a sportcsarnok.

A hatodik napirendi pontról a városházi tájékoztatóban az olvasható, hogy a képviselő-testület elfogadta a Helyi Esélyegyenlőségi Programot, mellyel kapcsolatban a városvezetés vállalta, hogy az Esélyegyenlőségi Programmal összehangolja a település önkormányzat fenntartású intézményeinek működtetését. A plénum arról is döntött, hogy azt is vállalja, hogy az Esélyegyenlőségi Program elkészítése során bevonja partneri kapcsolatrendszerét, különös tekintettel a köznevelés állami és nem állami intézményfenntartóira.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában