Hagyományőrzés

2023.01.24. 17:00

Szakestélyre várnak mindenkit a bányászok

Az OMBKE Tatabányai Helyi Szervezete 2023. év elején is, minden érdeklődő részére, négy előadásból álló sorozatot szervez.

Sz.I.

 Az előadások célja a selmeci diákhagyományok, a tatabányai bányász hagyományok bemutatása, a bányászathoz kapcsolódó európai és magyarországi egyesületek és tevékenységük ismertetése. A kb. 1 órás előadásokat követően az érdeklődők megismerkedhetnek néhány bányász-kohász-erdész dallal és elsajátíthatják a Magyar Tarokk alapjait is. A résztvevők az előadások zárásaként a hallottakból vizsgát tehetnek, mely feltétele lesz a szakestélyen való részvételnek is!! Várnak minden érdeklődőt, régi és új tagot, korra és nemre való tekintet nélkül, akik szeretnének jobban megismerkedni Selmecbányával, hagyományainkkal, dalainkkal esetleg csatlakozni kívánnak a helyi hagyományőrzéshez! Helyszin: Tatabányai Múzeum Szent Borbála téri központja, Szent Borbála tér 1. (A Vértes Agorája).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában