Játékosan

2023.01.18. 21:42

Rengeteg szelfi készült a Tatabányai Múzeumban +fotók

A múzeum az idén is csatlakozik a Museum Selfie Day 2023 akciójához. Ezen a napon azok a látogatók, akik a kiállító terekben készítettek egy szelfit, díjmentesen léphettek be. 

Sugár Gabi

Sok szelfi készült az 1960-as éveket idéző szobában

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

 Már a nyitás után jelentek meg fotók a közösségi oldalon. Az időutazók boldog mosollyal pózoltak a több ezer éves csontok előtt, vagy az 1960-as évek szobájában. A bejegyzéseket a  #MuseumSelfieDay és a #TatabányaiMúzeum hashtagek segítségével osztották meg a netes felületeken. 

Az egyik látogató figyelmét a korabeli szobában egy kis porcelán mackó kötötte le. Valamikor véradásnál kapott hasonlót, majd később a gyerekeihez került. Egy fiatalokból álló csoport is az 1960-as évek szobájában készített szelfit. Nem véletlenül, hiszen a múzeum munkatársai megerősítették: a római kor szobája mellett ez a szelfizők egyik kedvenc helye. Az Óvárosi Általános Iskolából második és harmadik osztályos gyerekek érkeztek. 

A Tatabányai Múzeum már negyedik alkalommal csatlakozott az akcióhoz. Az idén az átlagosnál is jóval több látogatót fogadtak. Az Ember és természet kapcsolata az Által-ér völgyében állandó tárlat mellett két időszaki kiállítást is volt lehetőségük megtekinteni. A Visszhangok című a Petőfi-emlékév tiszteletére a költő különféle korszakaira, témáira reflektáló kortárs képzőművészeti és költészeti alkotásokat, amelyeket Bánfi József festő- és grafikusművész, valamint Taizs Gergő költő készített; s emellett „A szénre települt város” című interaktív tárlatot.

Múzeumi környezetben
A Museum Selfie Day ötlete Mar Dixon, lelkes múzeumlátogató fejéből pattant ki évekkel ezelőtt. Akciójával szerette volna elérni, hogy a látogatók élményeiket megörökíthessék a múzeumi környezetben. Ezért már 2015 óta minden évben számtalan múzeumbarát és múzeum csatlakozik a mozgalomhoz világszerte. Tatabányán négy éve készíthetnek szelfit a látogatók. Az intézmény célja, hogy a fiatalabb generáció számára élvezetesebbé tegyék az időutazást.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában